Gezellige vakantiehuisjes in Bergen (NH)

Het stille stand van Bergen ligt niet ver vanaf de locatie waar onze vakantiehuisjes te huur staan. In de herfstvakantie en voorjaarsvakantie is het verblijf in Bergen en de vakantiehuisjes heerlijk rustig en de natuur is vaak nog mooier.

Voor jong en oud, van Nordingwalking tot extreme golfsurfen, iedereen kan zich in een vakantiehuisje in Bergen vermaken. Ook buiten de vakantieperiode of bij minder mooi weer is het Bergse duingebied aantrekkelijk. Vaak is de zee dan woest en onstuimig en op het strand en in de duinen kom je vrijwel niemand tegen.

De kerf ligt tussen Bergen en Schoorl. In de vakantiehuisjes ligt een map met informatie over verhuur adressen en bezienswaardigheden in de omgeving van Bergen en Schoorl.

Op vakantie  en voel je thuis in het bezoekerscentrum in Bergen
Een bezoekje aan het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer levert bergen aan informatie op, maar ook in de vakantiehuisjes liggen informatiemappen over wat er in Bergen allemaal te doen en te zien is.

Het Klimduin is de berg van Schoorl
Soms lijkt dit de hangplek voor ouderen (grapje!).... maar nee hoor, het Klimduin is juist bij uitstek geschikt voor jongeren. Omdat veel ouderen vroeger naar Schoorl op vakantie gingen horen we regelmatig "hier zijn we vroeger vaak geweest". In die tijd ging men nog niet zo naar het buitenland op vakantie en was naar België gaan al een verre reis. Tegenwoordig zijn er verschillende restaurants en terrasjes onder aan het Klimduin en er is een gezellige bar/café. Hoewel het er erg druk kan zijn is meen bezoekje naar deze unieke plek in Bergen zeer zeker de moeite waard.

 

meer »